Over Atelier Mama

Esmée

In 2013 was het eerste zaadje van Atelier Mama in mij ontkiemd. Ik was toen au pair in Australië en besloot de cursus ‘Shantala babymassage instructor’ te volgen. Tijdens die cursus ontdekte ik mijn fascinatie voor de kracht en kwetsbaarheid van moeder en kind. Hier wilde ik meer over weten!

Toen ik zwanger was van mijn oudste verdiepte ik mij dan ook in het belang van de eerste 40 dagen na de geboorte, oftewel de kraamtijd. Ik ging in vertrouwen het proces aan en gunde mezelf die oh zo belangrijke 40 dagen rust. Eenmaal zwanger van mijn tweede was mijn liefde en interesse voor alles rondom het moederschap groter dan ooit. Toen wist ik het zeker; van deze wondere wereld wil ik mijn werk maken. Atelier Mama was geboren. Inmiddels samen met Ina een prachtig Atelier in Harderwijk waar we ons niet alleen mogen richten op zwangere en pas bevallen vrouwen maar zijn we er voor dé vrouw. In iedere levensfase.

Wat volgde was een omscholing bij o.a. Kersten Opleidingsinstituut, Wellness Academy, Learnbellybinding en NOVA Academy. Oh en tussendoor heb ik ook nog een opleiding tot mindfulness kindercoach gevolgd, want… waarom niet?!

Tijdens mijn scholing heb ik me gespecialiseerd in behandelingen met 100% natuurlijke producten. Als je het mij vraagt is de kracht van de natuur namelijk gigantisch. Deze producten stel ik zelf samen op basis van de vrouw die ik op mijn massagetafel krijg. Dit betekent dat de oliën en kruiden die ik gebruik altijd volledig zijn afgestemd op jouw lichaam en behoeften. 

Wil je mijn kennis en kunde ervaren? Boek dan een behandeling

“Een ontspannen vrouw op mijn massagetafel is voor mij ook pure ontspanning!”

Ina

 Van jongs af aan heeft het verzorgen in mij gezeten. Ze zeggen weleens dat het in je genen zit en dat was bij mij zeker het geval. Daarom heb ik bijna altijd in de zorg gewerkt, waarvan de afgelopen 25 jaar, en nog steeds, in de kraamzorg.

 Vooral mijn 2-jarige opleiding in de natuurlijke kraamzorg heeft me veel nieuwe inzichten gebracht. Over rust, regelmaat, warmtezorg en het gebruik van natuurlijke producten en middelen.

Vanuit het holistisch kijken kwam ik daarna terecht in de wereld van massage, moxa, yoni steam, bellybinden en het gebruik van kruiden en tincturen. Ik heb me daar in verdiept en fijn les gehad bij oa Zonnevlecht, Gentle Beginnings en de Kruidenschool. En kwam er ook achter dat veel van de geleerde toepassingen voor alle vrouwen fijn zijn. Dat alle levensfases van eerste menstruatie tot overgang er mogen zijn en ondersteund kunnen worden.

 Zelf heb ik fertiliteitsproblemen, een zwangerschap en bevalling mogen meemaken en ben blij met mijn prachtige dochter. Inmiddels weer een fase verder en na even wennen en zweten is dit ook ok. Als je bepaalde kennis opdoet, groeit en vervolgens iemand leert kennen die op dezelfde manier denkt en zich daar ook in thuis voelt dan komt er een nieuwe stap in je leven. Dat is spannend maar ook heel leuk. Ik heb er dan ook heel veel zin in om te beginnen in ons prachtige atelier!

 

Wil je mijn kennis en kunde ervaren? Boek dan een behandeling!

“Iemand langzaam steeds dieper zien ontspannen, daar wordt ik zelf rustig van!”

Heb je een vraag?

Stuur ons gerust een berichtje!

Onlangs en zwangerschapsmassage mogen ontvangen van Esmée. Wat was dat genieten. Esmée neemt de tijd voor je, luistert naar je wensen en houdt hier rekening mee. Wat ik persoonlijk erg prettig vond is de rust die Esmée met zich meebrengt, een luisterend oor en haar expertise op het gebied van zowel zwangerschap als postpartum. Meer dan de moeite waard om te kiezen voor een van de producten die Atelier Mama aanbiedt.

– Sam

Laatst een kraambed massage mogen ontvangen van Esmée. Ze nam de tijd om naar mijn bevallingsverhaal te luisteren en masseerde mi daarna met warme kruidenstempels. Het was voor mii echt een moment om te ontspannen na een traumatische bevalling. Ik voelde mii een nieuw mens!

– Rama

Esmée heeft een rustige en warme uitstraling waardoor ik mij erg op mijn gemak voelde. Ze legt it welke stappen ze neemt waardoor ik precies wist wat ik kon verwachten.

– Jo

Een aantal weken geleden heb ik een heerlijke massage gehad van Esmée. Ik voelde me enorm op mijn gemak en Esmée had echt verstand van wat zij deed. Een muziekje, kopje thee en hele fine gerustellende woorden hebben mij zo goed gedaan. Dank lieve Esmée! Ik kom graag een keer bij je terug. Ik merkte aan alles dat dit jouw passie is en je dit vol liefde doet!

– Loulotte

Vijf sterren zijn eigenlijk niet genoeg. Esmée heeft mij een zwangerschapsmassage gegeven die resulteerde in een fysieke n mentale reset. Ze nam ruim de tijd voor mij en creëerde een veilige omgeving waarin ik de positive, maar ook negative, kanten van mijn zwangerschap met haar kon delen. Omdat dat ontlaadde, ging ik met min hood al een stuk relaxter de massage in. Tijdens de massage werd ik gemasseerd met heerlijk ruikende warme olien, waardoor ook miin lichaam volledig ontspande. Het resultaat? Een hele blije zwangere vrouw die de rest van de avond met rode wangen op de bank lag!

– Anne