Postpartum Behandelingen

Benkung bellybind + castor olie massage & buikpakking

✓ Warme buikmassage met castor (wonder) olie
✓ Buikpakking met wolvlies 
✓ Benkung belly bind 
✓ Je mag de bind een week gratis lenen 

De belly bind is een effectieve manier om je te helpen herstellen in de eerste weken na de geboorte van je baby. Het biedt het 360˚ ondersteuning die je buikspieren terug laat veren, je houding verbetert, je gewrichtsbanden stabiliseert en je hele torso steun geeft. Gedurende de binding vinden alle vitale organen (waaronder de baarmoeder) hun weg  terug naar de grootte en plek van voor de zwangerschap. Mentaal geeft het je een gevoel van ondersteuning en ondersteunt je ‘lege buik’ gevoel.

Deze treatment is alleen bij te boeken bij een kraambedmassage

Moxa

 ✓ Moxa treatment gericht op postpartum lichaam 

Moxa is een traditionele chinese geneeswijze. Niks zweverigs aan want voor de huidige medische wereld waren kruiden dé geneeswijze!

De moxa is een stick die gemaakt is van samengeperst bijvoetkruid. Het lijkt op een sigaar. De warmte van de stick wordt bij verschillende accupunctuurpunten gehouden en zorgt voor een betere energie stroming.

Deze treatment is alleen bij te boeken bij een kraambedmassage.

Yoni steam

Vaginaal stomen. Iets wat ze in andere landen standaard doen in de postpartum periode.

Verschillende kruiden die in de steam zitten zijn ter ondersteuning van onder andere hormonale disbalans, inkrimpen van de baarmoeder, bevorderd bij het herstel van vaginale inscheuring, episiotomie en stimuleert weefsel om strakker te worden.

Je yoni werkt als een spons. Via de stoom dringen de kruiden door tot diep in de baarmoeder. Ben je ingeknipt of gescheurd? Dan is deze sauna voor je vagina heerlijk verzachtend, verlichtend en zal deze het herstelproces ondersteunen. Ook bij een keizersnede helpt vaginaal stomen bij het herstel.

Het is een zachte en liefdevolle behandeling en een heerlijk rustmoment.

Al deze behandelingen kun je ervaren tijdens het 3 sessie kraamvrouw plan

3 sessie kraamvrouw plan:

EERSTE SESSIE AAN HUIS (80 min) KRAAMBEDMASSAGE
– Volledige lichaamsmassage met warme olie en kruidenstempels (aan huis)
– Verwarmde thee

TWEEDE SESSIE IN HET ATELIER (80 min)
– Voeten bad
– Voeten scrub
– Voetenmassage
– Moxa behandeling
– Verwarmende rug & nek massage

DERDE SESSIE IN HET ATELIER (80 min)

-Moxa behadeling
– Buikmassage met warme olie
– Castor olie buikpakking
– Benkung bellybind (je mag de bind een week gratis lenen)
– Yoni steam pakket voor thuis incl. handout
– Mama blessing

 

Verzekerd zijn van een plekje? Mail ons alvast je uitgerekende datum

 

€230

Postpartum behandelingen

Postpartum behandelingen zijn een must have cadeau aan jezelf tijdens de kraamtijd.

Tijdens de geboorte van je kindje lever  je een ongelofelijke prestatie. Hoe lang je bevalling ook heeft geduurd en of je kindje vaginaal of met een keizersnede is geboren, je lichaam heeft zich enorm ingespannen.

En daarna begint het fysieke en mentale herstel..

Je moet je baby leren kennen en staat volledig aan. Tegelijkertijd veranderen jouw hormoonspiegels drastisch en ben je aan het herstellen van de bevalling.  

Postpartum behandelingen ondersteunen fysiek en mentaal herstel.

Good to know:

 – Voor de eerste sessie:We komen op het afgesproken tijdstip naar je toe. Mochten er bijzonderheden zijn qua parkeren, dan horen we dat graag!  

– Wil je zorgen dat de slaapkamer prettig warm is – iets warmer dan je misschien gewend bent als dat mogelijk is, aangezien delen van het lichaam ontbloot zijn tijdens de massage.

– Vertel voor de afspraak over eventuele pijnklachten, ziekte of medicijngebruik. Met deze informatie kan een massage zo verantwoordelijk en veilig mogelijk worden gegeven.

– Atelier Mama is niet aansprakelijk voor welke opgelopen blessure of lichamelijk letsel voor, tijdens of na een afspraak.

– Drink voor en na de massage veel water of kruidenthee. 

– Indien het niet mogelijk is om op een afspraak aanwezig te zijn, dien je dit uiterlijk 48 uur van tevoren kenbaar te maken via e-mail. Zo niet, dan behouden wij ons op het recht om de gereserveerde behandeltijd in rekening te brengen.